כתבה שניה מתוך סדרת 3 כתבות על שיווק עצמי, והפעם הדגש הוא מיתוג עצמי שהוא גם הצעד הראשון. מיתוג עצמי לא נכון, יביא לכם את הקהל הלא רלוונטי, ויכול לעשות לכם נזק תדמיתי. מיתוג עצמי נכון, יקל על כל תהליך השיווק העצמי ויעזור לכם לוודא שאתם בכיוון הנכון
בכתבה הראשונה שניתן למצוא כאן, דיברתי על ההבדל בין מיתוג עצמי לשיווק עצמי, והדגשתי כמה ששיווק עצמי זה בעצם צעד אחד קדימה ממיתוג עצמי, אבל זה ששיווק עצמי הוא הצעד האקסטרה שאנחנו לוקחים, לא אומר בכלל שמיתוג עצמי לא חשוב. למעשה, מיתוג עצמי מהווה את הבסיס, ולצערי הרב נתקלתי לא פעם באנשים פרטיים או חברות שמיתגו את עצמם (בעיני) לא נכון, מה שיכול לגרום במקרה הטוב לחיבור עם קהלים לא רלוונטיים, ובמקרה הרע לנזק תדמיתי של ממש.
מיתוג עצמי הוא הבסיס, ועליו אנחנו מלבישים את השיווק העצמי
כמו שהתחלתי להסביר בכתבה הקודמת, מיתוג עצמי הוא בעיקר מי אני ומה אני ואיך אני נראית ונשמעת ולכן הוא הבסיס המצוין לעבודת השיווק העצמי, בין אם אנחנו מדברים על שכירים או עצמאיים, על אדם בודד או על חברה.
מה כולל מיתוג עצמי?
מיתוג עצמי לאנשים אינדיווידואלים הוא בעיקר סביב הנראות, התוכן. פחות נראה אדם מציג את עצמו עם לוגו וממש עיצוב אלא יותר תמונות שלו, של העיסוקים שלו, של הנושאים עליו מדבר.
אלא אם מדובר בחברה של אדם אחד ואז כן נראה מסביב גם ענייני לוגו וספר מותג וצבעים, אבל לרוב דברים כאלו הם יותר רלוונטיים לחברה.
בקיצור - אנחנו מדברים על נראות, על סגנון כתיבה, על סוג התוכן עליו נדבר ונשתף, ועל איך אנחנו נראים ומדברים באירועי נטוורקינג למינהם.
איך מחליטים מה המיתוג העצמי שלי / של העסק?
המיתוג העצמי שלנו צריך להיות חיבור של האותנטיות שלנו (עליה ארחיב בהמשך) ושל המטרות והיעדים שלנו.
לדוגמא אם אני שכירה ג'וניורית בחברת הייטק והיעד שלי הוא תפקיד ניהול, המיתוג שלי יכלול קצת מהפוליטיקה הארגונית הרלוונטית באותה החברה, שכמובן "מתובלת" באופי האותנטי שלי - כי אני לא יכולה להתנהג כמו מישהי שאני לא, זה לא יתפוס לאורך זמן וירגיש גם קצת צבוע או "OFF".
ואם מדובר בעסק או בחברה - אנחנו בונים את זה סביב האופי שלנו, בעלי החברה, יחד עם מי קהל היעד שלנו, איפה הוא, בן כמה הוא, מה מעניין אותו.
מיתוג עצמי חייב להיות אותנטי ו"לא מתנצל"
אותנטיות - להתאים את זה לעצמנו ולאופי האמיתי שלנו, לא מתנצל - כלומר לא לנסות למצוא חן בעיני כולם. וארחיב -
לא להתריס, אבל כן להשאר נאמנים לעצמנו
אני לא מאמינה בגישת הלהתריס בכוח, ולא אגיד פה שמות למרות שכולנו מבינים במי מדובר. בעיני, קיים דבר כזה מיתוג רע, שיווק רע, ואנחנו לא רוצים להגיע לשם.
אבל כן חשוב ללכת בדרך שאנחנו מאמינים בה, גם אם לא כולם יתחברו.
הדוגמא הכי טובה בעיני זה חברת דאולינגו, נו, הינשוף הירוק החצוף הזה שמלמד אותנו ספרדית וערבית ויפנית ואיטלקית. אם תראו את הטיקטוק המופלא שלהם - הם לקחו את עניין הפאסיב אגרסיב והחוצפה עד הסוף, אבל זה עובד להם! זה לא מתריס, זה מצחיק ופונה לקהל יעד ספציפי שאוהב את הוויב הזה, ועובדה שכל מי שמתחיל ללמוד לא מעז לפספס יום, שהינשוף חס ושלום לא יכעס עלינו חחח!
וזה אגב השילוב המושלם בעיני בין האותנטיות שהמותג בחר בו (שכנראה מושפע גם מהבעלים או אנשי השיווק הבכירים של החברה), לבין קהל היעד והיעדים של אותה החברה.
הקהל הרלוונטי לנו יגיע, הקהל שלא - יתרחק
כשאנחנו ממתגים את עצמנו טוב, אוטומטית יתקרבו אלינו האנשים, הקהל, שרלוונטי לנו, ויתרחקו אלו שלא, ולכן כפי שטענתי בתחילת הכתבה, זה יסייע לנו רבות בשלב הבא שלנו, השיווק העצמי.
מיתוג רע יכול להביא להשלכות הרסניות, בעיקר לעסקים, אבל גם לפרטיים
דור הזד והאלפא מאוד אוהבים "לבטל" אנשים, ואף אחד מאיתנו, כאדם פרטי, כאושיה, או כבעל עסק, לא רוצה להגיע לשם. אז נכון, דיברנו על להיות אותנטיים ולא מתנצלים, אבל לא סתם דיברתי גם על לא להתריס. אנחנו לא רוצים לעצבן בכוח, כי זה לא מחזיק מים לאורך זמן.
לבוא ולהגיד איזה משפט עוקצני שמראה על ניתוק גדול, יכול להביא לתוצאות הרסניות, תראו מה קורה לבלייק לייבלי לאחרונה עם ההתבטאויות ההזויות סביב הסרט החדש שיצא, רק כי ניסתה למתג את עצמה כמתקתקה על סף הקלולסית שרק דוחפת מוצרים שלה, הקהל מאוד לא התחבר לזה, ויחד עם זה שמדובר בסרט עמוק ודרמטי שמספר על אלימות במערכות יחסים, זה פשוט יצר דיסוננס גדול יותר (ולכן אמרנו שאנחנו מחברים אותנטיות עם היעדים והמטרות, ופה זה בהכרח לא המקרה).
לסיכום - חשבו מה היעדים והמטרות שלכם (ומי קהל היעד שלכם), חברו את זה לאופי האמיתי שלכם, לאמונות שלכם, ויחד תגיעו למיתוג העצמי המושלם לכם. והשלב הבא, אתם כבר יודעים - שיווק עצמי.
מזכירה שיש לכם קורס שמפרט לעומק על שיווק עצמי ממש כאן באתר, לצפייה אונליין בזמנכם.
בפרק הבא והאחרון בסדרת הכתבות, נדבר על מניפסטינג כדרך לשיווק עצמי אותנטי, שווה לחכות (וניתן להרשם לניוזלטר כאן למטה, שלא תפספסו)!
Comments